Viñuela-meer

In een rustig gebied en prachtige omgeving genieten van de natuur? Casa nuestro sueño ligt op loopafstand van het Viñuela-meer. Rond het meer ligt een wandel- en fietspad met mooie picknick zones. Onderweg  ontmoet je vast en zeker een authentieke schaapsherder met zijn kudde schapen die dagelijks dwars door het landschap stappen. Tevens is er de mogelijkheid om niet-gemotoriseerde watersporten te doen zoals kajakken, zeilen, surfen en vissen met een visvergunning.

Puur natuur in de Axarquia

Casa nuestro sueño is gelegen in het hart van de Axarquia, zeker de moeite waard om verder te ontdekken. 

In deze streek worden al eeuwenlang druiven verbouwd.  Met name de Moscatel de Alejandria is hier aangeplant. Het is een van de vele muskaatdruiven (er zijn zo’n 200 varianten). De ranken worden bewust laag bij de grond gehouden zodat plant en druif het in de zomerse hitte overleven.

De amandelbomen bloesemen nergens eerder dan in de Axarquia. Vaak levert dit rond de jaarwisseling al kleurrijke vergezichten op.

De kust van Axarquia heeft een subtropisch klimaat en is ideaal voor overvloedige oogsten van avocado’s en tropische vruchten zoals mango en papaja.

Om het gemakkelijkst van alle rijkdom van de streek te kunnen genieten, zijn er een aantal autoroutes die je naar de mooiste plekjes leiden.

Grotten van Nerja

Tijdens je bezoek aan Nerja wil je zeker tijd vrijmaken om zijn majestueuze grotten te bezichtigen, ook wel bekend als de Prehistorische Kathedraal. Gelegen op zo‘n 3 kilometer afstand van het stadje, was deze 5 miljoen jaren oude grot het huis van jagers uit het Stenen Tijdperk en het presenteert vandaag de dag de grootste formaties van stalagmieten en stalagtieten in de wereld. De meest indrukwekkende formatie is ongetwijfeld de 32 meter hoge centrale kolom in de “Cataclysme Hal”, die hiermee sinds 1989 in het bezit is van het Guinness Wereldrecord.

Wandelen door de Rio Chillar in Nerja

Eén van de leukste wandelingen die je kunt maken in Andalusië is ongetwijfeld de wandeling door de Rio Chillar, vlakboven Nerja. In het begin is het wandelpad nog breed en kan je makkelijk nog droge voeten houden. Maar op een gegeven moment moet je al van steen naar steen springen totdat... het pad zo smal wordt dat het water tot boven je enkels staat. Onderweg kom je een waterval tegen en een stuk verder een dieper gedeelte waarin je heerlijk kunt zwemmen.

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey (het pad van de koning) is een spectaculair aangelegd wandelpad dat u hoog boven de rivier dwars door de extreem diepe kloof El Chorro voert. Het houten pad zelf werd met bouten aan de rotswand bevestigd. Ooit was dit een gammel en levensgevaarlijk pad, maar na een volledige restauratie is het opnieuw open sinds 2015. Het is een schitterende ervaring. Je kijkt in duizelingwekkende dieptes, wandelt over een loopbrug en zelfs over stukken met een glazen bodem.

Een onvergetelijke ervaring voor mensen zonder hoogtevrees en met een goede fysieke conditie.

El Torcal

Het El Torcal natuurreservaat is één van Spanje's meest spectaculaire en mooiste natuurgebieden vanwege de merkwaardige rotsen en karstformaties. Het karstgebied staat bekend om de vreemde rotspieken, waarbij het lijkt of de stenen ooit door iemand zijn opgestapeld. Wie gaat wandelen in El Torcal begeeft zich tussen hoge, door erosie uitgesleten karstrotsen die op een zeer aparte manier als pannekoeken op elkaar gestapeld lijken. 

Meest recente reacties

26.10 | 08:42

Dag Liesbeth,
Je mag me een e-mail sturen, dan stuur ik je de totaalprijs door voor de periode van 2/2 tem 8/2.
E-mail: casa.nuestro.sueno1@gmail.com
Alvast bedankt,
Zonnige groetjes,
Erna

25.10 | 20:53

Hallo Liesbeth, Werner, Marc en Anita,
Deze kamers zijn de grote kamers met ensuite badkamer en de prijs hiervan is 95€/nacht voor 2 personen met ontbijt. Vriendelijke groeten, Erna

25.10 | 20:45

Hallo,
Wij hebben interesse om van 2/2 tot 8/2 de twee kamers te huren van 18m2 met eigen badkamer en ontbijt. (kingsize bed balko
Wat is de prijs aub?
groeten, liesbeth werner marc en anita (belgie)

18.10 | 10:06

Dag Tony en Vera, blij te vernemen dat jullie onze B&B gebeuren volgen. Groetjes Richard

Deel deze pagina